Zorry

Ervaren baasje gezocht met hondenvriendje of vriendinnetje! Zorry is door Marius met haar zusjes op straat gevonden, ze waren net geboren. Haar geboortedatum hebben we gezet op 16 maart, dat maakt haar nu tien maanden oud. Ze meet ongeveer 45 cm op de schouder en weegt 14 kg.

Sinds 1 november verblijft Zorry bij een opvanggezin in Nederland. Hier heeft ze al veel geleerd over het leven in een huiselijke situatie. En echt, daar geniet ze met volle teugen van. En dan komt nu de maar… want er zijn een aantal punten waar belangstellenden goed over na moeten denken. Ten eerste vindt Zorry het erg spannend als er bezoek komt. Vanwege de coronabeperkingen kan dit in het opvanggezin onvoldoende geoefend worden, dus haar adoptanten zullen daarmee aan de slag moeten, hetzij met training, hetzij door dit gedrag te managen. Het duurt ook best wel even voordat ze het initiatief neemt om contact te maken met vreemde mensen. Hierdoor kunnen belangstellenden in Zorry tijdens een bezoek helaas moeilijk kennismaken met haar leuke kanten!

Ten tweede.. Zorry is erg bang voor verkeer. Het opvanggezin woont aan een drukke provinciale weg, waardoor het voor Zorry heel erg spannend is om naar buiten te gaan. Dit wordt uiteraard geoefend, ermee rekening houdend dat de spanning bij haar niet teveel oploopt. Ze wil dan buiten ook best een plasje doen, maar tot op heden doet ze haar behoefte vooral in huis op een puppypad.

Als u ondanks het bovenstaande nog steeds interesse heeft in Zorry, dan gaan we nu vertellen hoe leuk ze verder is want dat is ze echt! Zorry is namelijk een hele leuke, vrolijke en lieve huisgenoot. Naast de spanning voor vreemde mensen en verkeer maakt ze verder in huis geen angstige indruk. Met de vier honden van het opvanggezin kan ze het buitengewoon goed vinden, ze spelen met elkaar heel wat af, en ook met de kat gaat het goed. Je kan haar er zeg maar goed bijhebben! Samen met de andere honden kan Zorry zonder problemen een paar uurtjes alleen thuisblijven.

Zorry maakt veel contact met de gezinsleden waar ze in de opvang is, ze gaat een hechte band aan met de mensen die zij vertrouwt. Ze is enorm aanhankelijk en houdt van fysieke aandacht. Ze geniet van een uitgebreide borstelbeurt en hoewel veel honden niet van knuffelen houden vindt Zorry dit echt het einde. Ze wil graag met je spelen, als je opgewekt een paar spelbuigingen maakt wordt ze helemaal vrolijk en gaat ze blij staan springen. Kortom, Zorry is een een hele lieve, zachtaardige en speelse jonge hond, een fijne kameraad.

Voor Zorry zijn we op zoek naar een rustig thuis in een woonomgeving met weinig verkeer of andere drukte. Haar nieuwe baasje heeft kennis van en ervaring met buitenlandse honden. Bij voorkeur is er al een stabiele hond aanwezig. De nieuwe baas krijgt aan Zorry een vriendin voor het leven.