Yara

Lieve vrolijke Yara zoekt een rustig plekje met veel liefde, aandacht en wandeltijd. Yara is vanaf het eerste moment zindelijk. Ze loopt al aardig netjes aan de riem en is zowel in huis als buitenshuis niet bang voor vreemde geluiden. Yara is een vrolijke meid die graag actief bezig is en bijzonder snel leert. Ze vind het leuk om sportief met de baas bezig te zijn (wandelen), ook is ze gewend om af en toe mee te gaan met de auto. Andere honden in huis is ze dol op. (op straat iets minder 😉 ) Met zelfverzekerde katten gaat het goed, als ze merkt dat een kat bang is jaagt ze er graag achteraan. Yara kan ook een paar uurtjes alleen thuis blijven.

Yara kan niet goed tegen teveel prikkels, zoals bijvoorbeeld in een stad of een drukke woonwijk. Ze uit dit dan in waaksheid in huis en blaffen naar andere honden op straat. We zoeken daarom een rustige baas met boerderij of thuis in een landelijke omgeving voor haar.

Omdat Yara de ziekte van Lyme had heeft ze 1 maand doxycycline gehad. Er moet bij Yara consequent anti teek behandeling worden gegeven d.m.v. of een pipet of een anti teek band (bijv. Seresto). In de toekomst zal dit geen problemen meer opleveren.

Yara is geboren in maart 2019 en samen met haar broertje Lesley op straat gevonden. Ze was in veiligheid gebracht in de privé shelter van de vrijwilligers in Harghita, en kon al een paar uurtjes per dag genieten van vrijheid. Sinds eind oktober is ze in Nederland te bewonderen, helaas heeft ze haar gouden mandje nog niet gevonden.