Veiligheidstuig

Ga niet met uw hond de straat op zonder veiligheidstuigje en houd de hond altijd dubbel aangelijnd!

❌ Een veiligheidstuig heeft 2 banden, 1 om de borst en 1 om de buik ❌
Stichting Help een Hond stelt het gebruik van dit type veiligheidstuig verplicht voor alle honden die via hen geadopteerde worden.

Wij werken samen met Sannie’s Halsbanden, zij verkoopt veiligheidstuigen en Martingale halsbanden van een zeer goede kwaliteit. Daarnaast gaat een deel van de verkoopopbrengst naar goede doelen waar wij achter staan. Mocht u geen Facebook hebben neem dan even contact met ons op via info@helpeenhond.nl

Let op: dit type veiligheidstuig is helaas niet te koop in een dierenwinkel. De tuigen die daar verkocht worden hebben geen dubbele banden en het is voor de hond dan ook gemakkelijk om eruit te ontsnappen.

Het juist omdoen van het veiligheidstuig wordt hieronder gedemonstreerd:

Laat uw hond niet alleen in uw tuin, ook de zindelijkheidstraining dient plaats te vinden met het veiligheidstuigje aan, in combinatie met dubbel aanlijnen, ook in uw tuin!

Tijdens het huisbezoek is uw tuin beoordeeld op veiligheid, controleer u dit zelf nogmaals, net voor de aankomst van uw hond.
Staan er daadwerkelijk geen voorwerpen tegen de schutting, waardoor de hond makkelijk kan ontsnappen?
Denk aan een container, konijnenhok, tuintafel, maar ook een BBQ of een bloembak zijn prachtige hulpmiddelen om eenvoudig uit de tuin te ontsnappen.

 

Acclimatiseren

Het acclimatiseren van uw nieuwe huisgenoot duurt ongeveer 3 maanden. Soms langer.

Tijdens deze periode verwachten wij van onze adoptanten en gastgezinnen, dat zij ons advies met betrekking tot dubbel aanlijnen icm een veiligheidstuig (3 punts sluiting), ook daadwerkelijk opvolgen.

De hoofd riem/lijn zit bevestigd aan het veiligheidstuig. De zekering/veiligheidslijn zit bevestigd aan de goed passende halsband, het liefst een zogenaamde Martingale halsband (deze is ook te bestellen bij Sannie’s Halsbanden).
Deze veiligheidslijn is iets langer van lengte zodat deze losjes zit.

Ook als na deze periode uw hond onzeker reageert op bijvoorbeeld andere honden, verkeer, is het verstandig om de hond nog steeds dubbel aangelijnd uit te laten.

Gebruik in situaties met bijvoorbeeld vuurwerk of veel lawaai (zoals heien, een druk kruispunt met vrachtwagens, een winkelstraat, etc.) altijd de extra veiligheidslijn, neem geen onnodige risico’s.