Toto

In Nederland te bezoeken.

Toto is een klein middelmaatje van 2 jaar oud, geboren op 27 augustus 2021. Hij is 35 centimeter hoog en weegt ongeveer 12 kilo. In het najaar van 2022 is Toto vanuit Roemenië naar Nederland gekomen. Vanwege problemen tijdens het uitlaten heeft zijn huidige familie aan ons gevraagd om op zoek te gaan naar een ander thuis voor hem.  Zij schrijven het volgende over hem.

“Toto is een vriendelijk en aanhankelijke hond die graag deel uitmaakt van de familie, een echte knuffelkont. Hij is graag bij je in de buurt. Hij is speels, leergierig en erg actief, maar kan ook goed alleen zijn. Hij vindt het soms vervelend als je gaat, maar gedraagt zich goed in zijn eentje.

Toto gaat heel graag mee naar buiten en vindt het heerlijk om mee te gaan wandelen. Eenmaal buiten op straat kan hij onzeker zijn, wat zich uit in blaffen en aan de riem trekken. Met goede begeleiding en duidelijke commando’s is Toto in staat om over zijn onzekerheid heen te komen.

Er zijn trainingen met Toto gevolgd, om hem door middel van afleiding om te laten gaan met prikkels. Hij kent ook een aantal basiscommando’s zoals zit en af. Het is belangrijk om met Toto te blijven leren en om in zijn tempo hem te laten wennen aan de drukke wereld. Toto heeft jachtinstinct, vooral achter de sprinkhanen aangaan vindt hij leuk! Toto houdt niet van zwemmen, hij loopt liever om het water heen. Hij kan goed mee in de auto, hij kan er zelf in springen en gedraagt zich rustig onderweg. Toto is thuis waaks. Hij vindt het prima als er bezoek komt, hij is even alert en vindt het daarna gezellig. Het is niet bekend hoe Toto op katten reageert. Toto kan bij kinderen vanaf 16 jaar.”

We zoeken voor Toto een adoptant met ervaring met een buitenlandse hond in een rustige woon / wandelomgeving.

Zijn achtergrond: Van straathond naar huishond! Zo is het Toto letterlijk vergaan. Hij is in Roemenië bij het vuilnis opgegroeid, maar hij had het geluk dat hij is meegenomen door Monica. Monica heeft geen shelter of kennels, maar als ze plaats heeft neemt ze een gevonden hond mee en wordt deze liefdevol verzorgd in een huiselijke situatie. Daarom helpen wij graag als Monica aan ons vraagt om een fijn thuis te zoeken voor een hond die zij opvangt! Bij iedere hond die een plekje vindt komt er ruimte voor een andere stumper.

Vul bij serieuze interesse in Toto een adoptieformulier in, dan nemen wij contact met u op!

Ter adoptie sinds 7-9-23

 

 

 

 
«
»