Sam

In Nederland!

Sam is begin maart door Alina samen met zijn zusjes gevonden in een zak naast een vuilnisbak, de dierenarts schat dat ze begin februari zijn geboren. Met 4 maanden is Sam geadopteerd en heeft daar helaas geen goede start gemaakt. Met kinderen en katten in huis was de overgang van de shelter naar een gezin te groot. Sam kreeg last van stress, was continu alert en kon hierdoor moeilijk de rust vinden die een jonge hond nodig heeft. Hierdoor is besloten om Sam bij een opvangadres onder te brengen. En het blijkt dat Sam een goed herstelvermogen heeft, in een omgeving met veel minder prikkels maar met een grote tuin kwam Sam tot rust. Met nog een andere hond in huis kan hij zowel ravotten alsook het goede voorbeeld zien en went Sam aan het leven als huishond.

Sam is nu een flinke puber 20 kilo zwaar en 60 centimeter hoog, heel knap met 4 witte pootjes en een grappig wit puntje aan zijn staart die je kwispelend overal bovenuit ziet steken. Hij loopt makkelijk mee aan de riem, heeft geen uitval of vluchtgedrag, maar wel een jachtinstinct en ook katten zijn een “dingetje”. Hij is zindelijk en heeft al een paar commando’s geleerd. Maar ook heeft deze puber regelmatig bananen in z’n oren en moet in de gaten worden gehouden dat hij van de tuin geen ontploft mijnenveld maakt. Ook moet hij geregeld gedwongen tot rust worden gemaand, als hij te veel prikkels krijgt wordt hij overactief en moet dan begrensd worden.

Zijn opvanggezin schrijft het volgende over hem: We hebben hier een jonge hond waar nog veel mee te bereiken is. Een speelse puber die iemand nodig heeft die ‘m leert wat wel en niet kan. Hij staat daarvoor open, hij leert gemakkelijk en snel. Hij zit nu in een fase dat hij overal aan snuffelt en alles in z’n bek wil pakken en mee wil slepen, een echte puberpup. Hij wordt heel wat keren per dag gecorrigeerd, maar dat lijdt bij hem en bij mij niet tot frustratie zeker omdat het ook een aanhankelijke knuffelkont is. Het is eigenlijk een hele makkelijke hond waarmee we nu oefenen om alleen gelaten te kunnen worden. Sam is sowieso leergierig en ik daag ‘m uit met leuke oefeningen hij leert snel!

In de auto; geen probleem. Het is hier in huis niet de “zoete inval”, maar de bezoekers die wij afgelopen tijd ontvingen vonden Sam een hele mooie, lieve hond, hij is heel rustig met bezoek. Ik doe nu nog veel snuffelwandelingen met Sam waarin hij het tempo mag bepalen maar hij trekt sowieso niet aan de lijn. Hij laat ook helemaal geen “vluchtgedrag” zien.
Sam probeert van alles uit, vaak met een blik “kom ik hier mee weg?” Sam is in potentie een lieve leuke en knappe kerel, maar zijn hormonen maken het leven voor hem zelf en iedereen om hem heen een beetje uitdagend.
Wie valt voor deze knappe kerel en weet hoe je een puber opvoedt?’

Vul bij serieuze interesse in Sam het adoptieformulier in of contact met ons op.

 

 

 

 

 

 

 

 
«
»