Rudi
Rudi is een prachtige reu van 5 jaar oud, zijn geboortedatum is gezet op november 2017. Op de schouder is hij 58 cm hoog, hij weegt 27 kg maar dat zou iets minder mogen zijn. Rudi is op tweejarige leeftijd in Roemeniƫ door rescuers van straat gehaald. Hij heeft het duidelijk zwaar gehad, er zijn nog steeds littekens zichtbaar.
Na een aantal maanden in de shelter was er een plek voor hem in Nederland en kreeg Rufus de naam Rudi. Na een schuchtere beginperiode heeft hij veel geleerd bij zijn familie en hij genoot al snel van het comfortabele leven van een huishond. Rudi is voor zijn eigen familie een geweldige en lieve kameraad. Ook kan hij het prima met de kat vinden. Met vreemde mensen moet hij eerst in zijn eigen tempo kennismaken. Zolang je daar een beetje rekening mee houdt levert dit echt geen problemen op. Visite is gewoon welkom, mits ze Rudi maar met rust laten. Als mensen vaker komen en Rudi leert ze een beetje kennen, dan is er geen wolkje meer aan de lucht en wil hij graag spelen of aangehaald worden.Hij gaat graag mee naar buiten, maar verwacht geen grote afstanden met hem af te leggen. Rudi is zeg maar meer van het snuffelen dan van het lopen. Hij heeft geen boodschap aan vreemde honden, maar hij laat niet de kaas van zijn brood eten als er tijdens een aangelijnde wandeling een andere hond patserig tegen hem doet. Als hij losloopt is het een ander verhaal, dan blijkt hij spelen met andere honden best leuk te vinden. Dit betekent niet dat Rudi zomaar los kan lopen, dat kan alleen op een omheind terrein. Meestal luistert hij wel, maar als er iets heel erg lekkers te snuffelen valt blijkt hij ineens een paar bananen in zijn oren te hebben!

Omdat Rudi nieuwe situaties in het begin wat spannend kan vinden zoeken we een geduldige baas voor hem, uiteraard met een zachte hand van opvoeden. Een huis met een tuin waar Rudi kan spelen en van de zon genieten zou geweldig zijn!

Reden van herplaatsing: Door veranderingen in de gezinssamenstelling zijn er spanningen ontstaan bij Rudi en bij zijn familie. Daarom is ons gevraagd een andere plek voor hem te zoeken.

 

 
«
»