Ronny

Te bezoeken in Nederland!

Ronny is een lief en onderzoekend mannetje en hij is naar honden toe ontzettend sociaal. Hij blijft echter veel moeite hebben met het vertrouwen van mensen. Hij is binnen in huis ondertussen vrij ontspannen en hij kan in het gezelschap van een andere hond alleen thuis blijven (voor de jaarwisseling kon hij helemaal alleen thuisblijven, maar hij heeft door het vuurwerk een terugval gehad). Hij is voor 95% zindelijk (af en toe nog een spanningsplasje) en hij sloopt niet (als hij geen stress heeft).

Als Ronny je voldoende vertrouwt, kan je hem onder, over en rondom zijn kop aaien. Hij geniet hier ook erg van. Verder dan zijn kop is het ons echter nog niet gelukt om hem zonder spanning aan te raken. Zonder hem te willen labelen, vermoeden wij dat zijn gebrek aan vertrouwen in mensen te maken heeft met een bepaalde mate van kennelsyndroom. Je merkt heel duidelijk aan Ronny dat hij graag contact wil maken, maar dat hij daarin intern geremd wordt. Hij staat regelmatig op een afstandje van je te brommen en je ziet dan dat hij eigenlijk heel graag toenadering wil zoeken, maar dat gewoonweg niet durft. We merken ook dat als we ook maar een lichte vorm van druk zetten (bijvoorbeeld door hem met een hulpmiddel op een andere plek aanraken dan op zijn hoofd ), dat hij direct terugvalt en daarna minimaal een paar dagen meer afstand bewaart en vluchtgedrag vertoont.

Aanlijnen is voor Ronny nog steeds een enorm punt van stress. Zijn eerste reactie is proberen om de lijn door te bijten en als dit niet lukt, dan probeert hij zich los te draaien. Wij hebben ervoor gekozen om zijn lijntraining stop te zetten en hem zonder druk toenadering te laten zoeken.

Ronny heeft het meeste baat bij een prikkelarme plek waar hij op zijn eigen tempo alles kan ontdekken en toenadering kan zoeken. Een plek waar niets van hem wordt verlangd en waar hij steun kan krijgen van (een of meerdere) andere honden.

Ronny is gecastreerd en gevaccineerd. Ronny is een kleine middenmaat en is geboren in mei 2018. Omdat Ronny nog niet zoveel van de wereld heeft gezien zijn we op zoek naar een ervaren hondenbaas.

De adoptie van Ronny wordt in samenwerking met het Dutch Dog Rehabiliation centre in Breda gedaan omdat Ronny hier in opvang is. Ronny is ongeveer 40 cm.

Op de website geplaatst d.d. 5-10-2020