Roman

7-7-23 Hij vindt het spannend om aangelijnd te worden, het poseren vindt hij ook niet zo leuk. Om een beeld te geven wat een knappe hond hij is hebben we toch snel een paar plaatjes geschoten. Roman is een lieverd, maar heel erg flegmatiek. Je vraagt je af wat er met hem is gebeurd waardoor hij zo rustig is geworden. Reden temeer dat hem een fijne baas wordt gegund waar hij niet zoveel hoeft, en een fijne tuin. Qua type lijkt Roman een flinke hond, maar dat is hij helemaal niet. Met 50 cm op de schouder is hij kleiner dan de gemiddelde labrador.

5-1-22 De broertjes Roman en Brian zijn als pup bij een baas weggehaald waar ze het heel erg slecht hadden. De honden zijn opgegroeid in de shelters van onze rescuers in Harghita. Zij hebben goed werk geleverd want het zijn mooie en erg lieve honden geworden met elk een eigen karakter.

De geboortedatum van de broers ligt vermoedelijk rond juni 2021. Het zijn prachtige Roemeense mixen. Wellicht hebben ze wat herdergenen, maar omdat de ouders onbekend zijn weten we dit niet zeker. Beide honden gedragen zich sociaal naar de verzorgers en naar de andere honden in de shelter. Roman heeft een rustig temperament, heel anders dan zijn actieve broer. Zijn verzorgster schrijft over hem dat hij de rustigste hond van de planeet is!! Je kan hem geen groter plezier doen dan lekker over zijn borst kriebelen als hij relaxed op zijn rug ligt te chillen.

In de shelter in Harghita leven de honden het grootste deel van de dag in kennels maar komen er dagelijks uit om te spelen, rond te scharrelen en natuurlijk om aangehaald te worden. De vrijwilligers zijn begonnen om Brian en Roman te leren om aangelijnd te wandelen. Belangstellenden moeten zich echter realiseren dat Roman niet gewend is om in een huis te leven. Daarom zoeken we voor hem een fijne baas in een rustige woonomgeving, in een huis met een tuin.

Neem bij serieuze interesse in Roman contact met ons op voor meer informatie of vul het adoptieformulier in!

 

 

 

 
«
»