Pluis

In Nederland te bezoeken!

Pluis is een lief en vrolijk reutje van een jaar jong. Toen hij vier maanden oud was is hij geadopteerd en met zijn vier zusjes vanuit Roemeniƫ naar Nederland gekomen. Helaas liepen de adoptanten tegen problemen aan en hebben afstand van hem gedaan. Inmiddels verblijft de jongeman alweer een tijdje bij een opvanggezin in het midden van het land. Het is hoog tijd voor een eigen baasje voor Pluis.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen.. Pluis is heel erg bang voor vreemde mensen. Eigenlijk is hij verder bijna nergens bang voor, maar hij moet niets weten van bezoekers in huis of vreemde mensen buiten. Dat uit zich in hardnekkig blaffen tegen die persoon en buiten wil hij ook nog wel eens proberen te vluchten. Hij kan daar behoorlijk in blijven hangen. Ondanks alle training kan het wel een paar uur duren voordat hij rustig gaat liggen als er bezoek is. Het beste is eigenlijk om hem dan naar een ruimte te brengen waar hij niet met het bezoek geconfronteerd wordt maar waar hij zich wel prettig voelt.

Dan hebben we nu de moeilijke kant van Pluis gehad en gaan we voor wie doorleest vertellen hoe leuk hij verder is! In het opvanggezin leeft Pluis met drie volwassen mensen, vijf andere honden (vier reuen en een teefje) en een kat. Hij gedraagt zich uitstekend in huis. Hij is goed zindelijk, kan een poosje met de andere honden alleen thuisblijven en blaft niet bovenmatig. Pluis is graag bij zijn mensen in de buurt zonder hierin een voorkeur te hebben, hij is een enorme knuffel! Regelmatig komt hij met een speeltje om samen te spelen en met een voertje is hij redelijk te trainen. Pluis is een slimme hond en leert vooral dat snel waar hij zelf het voordeel van inziet. Met de andere honden speelt hij ook graag, vooral met het teefje welke een stevige dame is. Pluis is een fijne kameraad en een vrolijke noot in huis!

Op het omheinde terrein van zijn opvanggezin kan Pluis lekker loslopen. Rennen met de andere honden of een speeltje apporteren, hij vindt alles leuk. Hij gaat nu een paar keer per week naar het bos voor een fijne wandeling aan een extra lange lijn. Hier geniet Pluis enorm van, zolang zijn wandeling maar niet teveel verstoord wordt door vreemde mensen. Met vreemde honden buiten maakt hij graag kennis. Dit is zo interessant dat hij de bijbehorende mens dan vaak even vergeet.

Pluis is geboren op 22 november 2021, meet slechts 34 cm op de schouder maar door zijn lange lijf en bos haar is hij niet echt heel klein. Hij weegt 11 kg. Alles bij elkaar is Pluis een erg leuke hond, maar niet geschikt voor iedereen. We denken aan een adoptant met inzicht in hondengedrag die Pluis goed kan begeleiden op spannende momenten. Een familie met weinig aanloop in een huis met een ruime tuin en echt rustige wandelmogelijkheden nabij. Pluis is geen hond voor een woonwijk, we denken voor hem meer aan een landelijke omgeving.

Zijn achtergrond: Begin november liepen twee honden ver van de bewoonde wereld langs de weg, waarschijnlijk daar achtergelaten door een eigenaar. Daniela stopte en de twee kwamen gelijk naar haar toe, ze heeft het teefje en de reu vervolgens mee naar huis genomen. Bij het bezoek aan de dierenarts bleek steriliseren van het teefje niet mogelijk omdat ze hoogdrachtig was. Op 22 november is zij bij haar rescuer in huis bevallen van vijf pups, 1 reutje en vier teefjes. De pups hebben voor Roemeense begrippen een goede start gehad en zijn veel in handen geweest. De vader van de pups is vermoedelijk een Mioritic Shepherd.

Neem bij serieuze interesse in Pluis contact met ons op of vul het intakeformulier in!

 

 

 

 

 

 

 

 

 
«
»