Oscar

Oscar is te bezoeken in Emmen!

Oscar is ongeveer 4 jaar jong, gecastreerd. Hij is een een middelgrote hond van ongeveer 50 cm en 20 a 25 kg.
Oscar is een hond die veel aandacht en liefde nodig heeft, hij is dol op knuffelen en aandacht en geeft zich ook volledig over aan je, bij de knuffelsessies is hij dan ook het haantje de voorste. Oscar kan goed met andere honden en kan het ook goed vinden met het teefje waar hij momenteel verblijft. Hij kan ook heel goed een uurtje alleen zijn en gedraagt zich keurig. Oscar is een hond die goed begeleid moet worden, zijn huisje is hem heilig en  het is zijn veilige haven, hij zal het ook verdedigen en visite vindt hij nog erg spannend en zal daar ook erg goed in begeleid moeten worden.  Dit is echt een aandachtspunt want hij raakt dan overprikkeld.
Verder is het een blije, stoere en vrolijke hond, hij is waaks maar geen overdreven blaffer. Hij zoekt een huisje waar hij begrepen wordt en waar rust is, zonder kinderen en zonder katten. Wandelen vindt hij erg leuk en gedraagt zich prima, loopt goed aan de riem en luistert ook goed. Oscar moet niet overprikkeld raken, dit moet langzaam opgebouwd worden.  Deze knappe reu verdient echt een kans, en zal het ook erg goed doen in een rustige omgeving en waar hij alle aandacht krijgt die hij dubbel en dwars verdient.

Voor de adoptie van Oscar is ervaring met buitenlandse honden vereist en een huis met tuin nodig. Oscar wordt niet bij katten en kinderen tot 16 jaar geplaatst.

 

Zijn geschiedenis:

Hij poseert als een model, daarom heeft Marius hem Oscar genoemd. Zo’n mooie hond daar moet toch wel iemand verliefd op worden? Desondanks is hij alweer twee jaar bij Marius in de shelter.. veel te lang! Oscar is dol op mensen en op aandacht, het is zo sneu dat hij nu zijn dagen slijt in een hok waar zeer weinig tijd voor hem is.

In de omgang met ander honden gedraagt Oscar zich uitstekend naar teefjes. Omdat hij in de shelter soms een beetje stoer doet naar andere reuen zoeken we voor de zekerheid voor Oscar een thuis waar hij de enige reu is. Oscar is al gecastreerd, nu alleen zijn entingen nog op orde maken en dan is hij helemaal klaar voor een enkeltje geluk!

De shelter met 60 andere honden is een vreselijke plek om te zijn. Marius Ionut doet zijn uiterste best om alle 60 honden te voeren, aandacht te geven en te verzorgen. Maar dit zijn er al veel te veel, en nog zoveel honden die op straat lopen. Ieder plekje in de shelter wat vrij komt maakt ruimte voor een arme ziel die op straat rond zwerft.

 

 

 
«
»