Oscar

In Nederland! Oscar is een prachtige middelgrote hond, geboren in mei 2017. Hij houdt van knuffelen en geniet er uitgebreid van. Wandelen vindt hij heel erg leuk, loopt al netjes mee aan de riem en luistert goed. Andere honden vindt hij leuk, voor konijnen en vogels heeft hij geen aandacht. Vreemde mensen op een afstandje zijn geen probleem.
In nieuwe situaties is hij onzeker en wordt door zijn opvangster met geduld en positieve sturing gemotiveerd en went er zo aan. Ook in huis is hij nog onzeker en weet niet zo goed hoe hij zich moet gedragen tegenover de bewoners. Maar met geduld en goede begeleiding, een ruime veilige plek en kleine oefeningen die zijn zelfvertrouwen sterken maakt hij ook hier stappen vooruit.
Hij kan ook al even alleen blijven.

Voor Oscar zoeken we een huis in een rustige omgeving en een ervaren adoptant die met geduld en positieve begeleiding met hem zijn leven als Nederlandse huishond verder opbouwt.

Oscar is gecastreerd, 50cm hoog en weegt ca. 25kg. Oscar wordt niet bij katten en kinderen tot 16 jaar geplaatst. Hij is te bezoeken in Eindhoven.

Zijn geschiedenis:

Hij poseert als een model, daarom heeft Marius hem Oscar genoemd. Zo’n mooie hond daar moet toch wel iemand verliefd op worden? Desondanks is hij alweer twee jaar bij Marius in de shelter.. veel te lang! Oscar is dol op mensen en op aandacht, het is zo sneu dat hij nu zijn dagen slijt in een hok waar zeer weinig tijd voor hem is.

In de omgang met ander honden gedraagt Oscar zich uitstekend naar teefjes. Omdat hij in de shelter soms een beetje stoer doet naar andere reuen zoeken we voor de zekerheid voor Oscar een thuis waar hij de enige reu is. Oscar is al gecastreerd, nu alleen zijn entingen nog op orde maken en dan is hij helemaal klaar voor een enkeltje geluk!

De shelter met 60 andere honden is een vreselijke plek om te zijn. Marius Ionut doet zijn uiterste best om alle 60 honden te voeren, aandacht te geven en te verzorgen. Maar dit zijn er al veel te veel, en nog zoveel honden die op straat lopen. Ieder plekje in de shelter wat vrij komt maakt ruimte voor een arme ziel die op straat rond zwerft.

 

 

 

 

 
«
»