Opvanggezin aan het woord

We krijgen wel eens complimenten omdat we opvanggezin zijn voor buitenlandse honden die een thuis zoeken. Opvangen kost inderdaad tijd en inzet, maar het is vooral heel erg leuk om te doen: de voorpret, het ophalen van de hond vanaf het transport, die eerste dagen… Het is prachtig om te zien hoe de hond zich aanpast aan de dagelijkse routine, aanhankelijk wordt, geniet van alle comfort in huis en van de wandelingen in het bos.

Het voordeel voor de hond is duidelijk, dankzij goede screening van de organisatie gaat hij een goed en liefdevol leven tegemoet en hoeft zijn dagen niet te slijten in een buitenlands asiel.

Opvangen is dus een win-win situatie!

Zojuist hebben we Sara met haar blije baasjes uitgezwaaid. En echt, we hebben drie weken genoten van haar!
Eerder in het asiel was er een filmpje van Sara gemaakt waarop we haar konden zien trillen van de stress. Ze kwam angstig en weggedoken aan in Nederland. Eenmaal bij ons thuis ontdooide ze razendsnel en binnen een week bleek Sara een aanhankelijke, vrolijke en slimme tante. Het leven was voor haar één groot feest!

Afscheid is altijd een beetje moeilijk, maar Sara heeft gelukkig heel erg fijne baasjes gekregen. Een happy end voor Sara!

En wij? Wij zullen nog napraten over hoe leuk het was met Sara en haar foto krijgt een plekje in onze eregalerij. Ondertussen verheugen wij ons op de volgende opvanghond. Zaterdag halen we de volgende geluksvogel op van het transport, spannend!