Noroc

Rustige plek gezocht voor Noroc!

Noroc is een leuk mixje van een jaar jong. Op een leeftijd van vier maanden is hij met zijn zusjes naar Nederland gekomen. Helaas liepen de adoptanten tegen problemen aan met hem en gaan wij op zoek naar een passende plek. Noroc verblijft inmiddels alweer een paar maanden bij zijn opvangfamilie en heeft zich prima aan de dagelijkse routine van het gezin aangepast. Hij is speels, vrolijk, aanhankelijk en zoals bij iedere hond in de puberleeftijd af en toe ondeugend. Gelukzalig kan hij je aankijken als hij eventjes bij je op schoot ligt. Noroc kan het goed vinden met de vijf andere honden en de kat in het gezin en met hen kan hij een paar uur alleen thuisblijven. Op het afgesloten terrein van het opvanggezin kan Noroc goed loslopen. Hij vindt het heerlijk om daar rond te rennen en te spelen met de andere honden of met een balletje.

Rond huis en tuin, en met zijn eigen mensen, is Noroc een vrolijke Frans en zeker geen angstige hond. Echter, hoe het is ontstaan weten we niet, maar vermoedelijk heeft hij in zijn eerste maanden in Nederland een groot wantrouwen en angst richting vreemde mensen ontwikkeld. Dit uit zich in hardnekkig blaffen tegen bezoek en buiten uitvallen en soms willen vluchten voor vreemde mensen. Vooral mountainbikers zijn erg spannend. Noroc houdt wel enorm van een fijne boswandeling, mits er niet teveel spannends op zijn pad komt. Aan de lange lijn maakt hij graag kennis met andere honden. Een prettige bijkomstigheid is dat hij dan vergeet dat hij het bijbehorende baasje eigenlijk spannend vindt! Ondanks zijn geblaf tegen vreemden is Noroc echt een hele lieve hond, zachtaardig zelfs, en een geweldige kameraad voor zijn eigen mensen.

Noroc is geboren op 22 november 2021, meet slechts 32 cm op de schouder maar door zijn lange lijf en bos haar is hij niet echt heel klein. Hij weegt 10 kg. Alles bij elkaar is Noroc een erg leuke hond, maar niet geschikt voor iedereen. We denken aan een adoptant met inzicht in hondengedrag die met Noroc aan de slag gaat en hem goed kan begeleiden op spannende momenten. Een familie met weinig aanloop in een huis met een ruime tuin en echt rustige wandelmogelijkheden nabij. Hij is geen hond voor een woonwijk, we denken voor Noroc meer aan een landelijke omgeving.

Zijn achtergrond: Begin november liepen twee honden ver van de bewoonde wereld langs de weg, waarschijnlijk daar achtergelaten door een eigenaar. Daniela stopte en de twee kwamen gelijk naar haar toe, ze heeft het teefje en de reu vervolgens mee naar huis genomen. Bij het bezoek aan de dierenarts bleek steriliseren van het teefje niet mogelijk omdat ze hoogdrachtig was. Op 22 november is zij bij haar rescuer in huis bevallen van vijf pups, 1 reutje en vier teefjes. De pups hebben voor Roemeense begrippen een goede start gehad en zijn veel in handen geweest. De vader van de pups is vermoedelijk een Mioritic Shepherd.

Neem bij serieuze interesse in Noroc contact met ons op of vul het adoptieformulier in!

 

 

 

 

 

 

 

 

 
«
»