Noroc

In Nederland!

Noroc is een leuk mixje in de puberleeftijd. Hij is geboren op 22 november 2021, meet slechts 32 cm op de schouder maar door zijn lange lijf is hij niet echt heel klein. Hij zal zo’n 12 à 13 kg wegen. Toen hij vier maanden oud was is Noroc geadopteerd en met zijn zusjes vanuit Roemenië naar Nederland gekomen. Helaas liep Noroc bij zijn familie tegen problemen aan en is ons gevraagd een nieuwe plek voor Noroc te zoeken.

Sinds kort verblijft hij bij een opvanggezin in het midden van het land. De verhuizing was even niet leuk voor Noroc en moest hij niets weten van zijn nieuwe, tijdelijke familie. Na een dag besloot hij dat zijn opvangvrouwtje oké was en nu we een paar weken verder zijn kan hij het ook prima vinden met de twee andere, volwassen gezinsleden. Met de vijf honden van het gezin gaat hij ook goed en de introductie met de kat was geen probleem. Hij heeft zijn familie, inclusief honden, graag bij elkaar. Noroc draait goed mee met de routine van het gezin en kan ook een paar uurtjes met de andere honden alleen thuisblijven. Uiteraard moet dit bij een nieuwe familie verstandig opgebouwd worden.

Nu hij een beetje gewend is blijkt Noroc een heerlijke jonge hond, speels, aanhankelijk en soms ondeugend. In huis is hij vooral rustig en zo af en toe heeft hij zijn dolle uurtje. Er wordt snel gezegd van honden dat ze slim zijn, maar Noroc is dat echt! Kijk als voorbeeld maar eens naar het onderstaande filmpje, hoe speel je leuk met een balletje als niemand hem gooit? Noroc bedenkt het dan! Hij is overigens een echte ballengek, ook daar is nog een filmpje van.

Een intelligente hond leert snel gedrag aan, wat gewenst maar ook ongewenst gedrag kan zijn. Het opvanggezin is met Noroc aan het oefenen met het gedrag waar zijn eerdere familie tegenaan liep. Vanwege uitvalgedrag naar honden en mensen werd er weinig gewandeld met Noroc. Nu gaat hij dagelijks voor een wandeling mee naar het bos, waar hij enorm van geniet. En eigenlijk valt het helemaal niet tegen hoe Noroc zich dan gedraagt als je vreemden tegenkomt. Er zijn wel spannende momenten voor hem, maar hij heeft al aardig wat positieve ervaringen opgedaan. Vreemde mensen kunnen gepasseerd worden, mits je er niet recht op af loopt en een paar meter afstand houdt. En toen er eens drie vriendelijke loslopende honden vrolijk op hem afkwamen bleek dat zelfs best wel leuk!

Daarnaast duurt het even voordat Noroc nieuwe mensen vertrouwt. Dat kan lastig zijn als er veel vreemde mensen over de vloer komen omdat zijn eerste reactie blaffen naar de vreemde is. Dit vraagt op dat moment begeleiding. Bij een familie met weinig aanloop hoeft dit geen onoverkomelijk probleem te zijn. Omdat dit bij het opvanggezin ook het geval is, wordt er met dit gedrag nu weinig geoefend. Er is wel al een positieve ervaring opgedaan met visite waarbij bleek dat het blaffen al snel stopte en Noroc rustig bleef toen het bezoek geen aandacht aan hem gaf.

Alles bij elkaar is Noroc een leuke hond die nog wel wat te leren heeft. Hij is speels, baasgericht, slim en ziet er ook nog eens erg leuk uit. Een grote hond in een kleine verpakking! We zoeken een fijn thuis voor altijd voor Noroc. Bij de juiste baas zal hij zich verder kunnen ontwikkelen tot een fijne huisgenoot. We denken aan een adoptant met inzicht in hondengedrag die met Noroc aan de slag gaat, hem goed kan begeleiden op spannende momenten, maar hem ook grenzen en duidelijkheid geeft. Een familie zonder jonge kinderen in een woonomgeving met rustige wandelmogelijkheden en een stabiel speelmaatje voor Noroc.

Zijn achtergrond: Begin november liepen twee honden ver van de bewoonde wereld langs de weg, waarschijnlijk daar achtergelaten door een eigenaar. Daniela stopte en de twee kwamen gelijk naar haar toe, ze heeft het teefje en de reu vervolgens mee naar huis genomen. Bij het bezoek aan de dierenarts bleek steriliseren van het teefje niet mogelijk omdat ze hoogdrachtig was. Op 22 november is zij bij haar rescuer in huis bevallen van vijf pups, 1 reutje en vier teefjes. De pups hebben voor Roemeense begrippen een goede start gehad en zijn veel in handen geweest. Stuk voor stuk zijn het speelse, ondernemende maar ook aanhankelijke pups. De vader van de pups is vermoedelijk een Mioritic Shepherd, wat goed in het gedrag van Noroc te zien is.

Neem bij serieuze interesse in Noroc contact met ons op of vul het adoptieformulier in!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
«
»