Nemo (geadopteerd)

Wegens gezondsheidsproblemen met spoed een nieuwe adoptant gezocht!
Dit is Nemo, nu drie maanden in Nederland en een echte knuffelkont. Iedereen smelt voor die prachtige bruine kijkers en zachte flaporen. Nemo’s favoriete bezigheden zijn met piepspeeltjes spelen, touwtrekken, slapen, papier of karton verscheuren en op zijn buik geaaid worden. Hij kan ook uren zoet zijn met zijn Kong uitlikken.

In zijn tijd in Nederland heeft Nemo al veel geleerd. Zo is hij al helemaal zindelijk, kan al tot 5 uur zonder problemen alleen blijven, slaapt goed door ‘s nachts en kan makkelijk mee in de auto (in de achterbak). Ook kan hij al goed zitten, liggen en pootjes geven op commando. Hij luistert naar zijn naam, komt meestal als je hem roept en is nu het “kijk” commando aan het leren. Hij is gewend aan zijn bench, maar ligt liever op zijn kussen, en vindt het niet fijn in de bench als hij kan horen dat er ergens anders dingen gebeuren. Nemo kan ook goed een paar uur in een nieuwe omgeving als je hem bij je in de buurt aan de lijn houdt (bijvoorbeeld onder je bureau op werk).

Nemo loopt heel goed aan de lijn in een prikkelvrije omgeving. Hij vindt het heerlijk om gewoon rustig te lopen en te snuffelen, maar als je begint te rennen, holt hij ook graag met je mee.

Nemo is over het algemeen een hele rustige en lieve hond, maar hij is erg gevoelig voor prikkels. Buiten aan de lijn zijn dat vooral motorvoertuigen en andere honden, binnen en in de tuin zijn dat andere honden en mensen. Nemo is een hele nieuwsgierige hond en hij kiest er altijd voor om op nieuwe en/of enge dingen af te stappen in plaats van zicht te verstoppen of weg te rennen. Aan de lijn manifesteert dat zich als plotseling uitvallen als hij andere honden in het oog krijgt, of een auto te dicht langsrijdt. Als Nemo vanuit huis of in de tuin een hond hoort of ziet, begint hij te blaffen en probeert deze weg te jagen. Hij doet dit ook voor mensen die langslopen of rijden. Als nieuwe mensen in huis komen, blaft hij en kalmeert hij niet totdat hij deze direct ontmoet heeft.

Nemo is een sterke hond met een duidelijke eigen wil en hij een baasje nodig die daar goed mee om kan gaan en hem kan helpen over zijn angsten heen te komen.

Nemo komt met zijn eigen spullen, inclusief bench, ligkussen, vetbed, voerbakken, speeltjes, Kongs, snacks & voer, autorekje, lijnen, tuig, halsband, etcetera. Zijn huidige adoptanten vinden het heel verdrietig dat ze niet meer voor hem kunnen zorgen en hopen dat ze nog eens mogen komen knuffelen bij Nemo’s nieuwe baasje(s).

Nemo is ongeveer 4 jaar oud, gecastreerd. Hij is te bezoeken in Ilpendam.

Schofthoogte: 65 cm
Gewicht: 35-40kg