Negrutu

Te bezoeken in midden Nederland! Vitale oudere heer zoekt gouden mandje!

Lieve Negrutu is in Roemeniƫ door Marius van straat gehaald. Hij was erg ongelukkig in de shelter, maar gelukkig kon hij na een paar maanden naar Nederland. Hij verblijft nu bij een opvanggezin waar hij geniet van het leven in huis!

Negrutu is een reutje op leeftijd, zijn geboortedatum is gezet op 1 januari 2010. Hij weegt ongeveer tien kg en is 38 cm hoog. Hij lijkt veel op een Markiesje. In korte tijd heeft zich goed aangepast aan de dagelijkse routine van het opvanggezin. Hij is enorm aanhankelijk en erg graag bij je in de buurt. In de avond komt hij het liefst gezellig tegen je aan liggen. Met de vier honden van het opvanggezin gaat hij prima om. Hij begeeft zich makkelijk tussen hen maar vermijdt conflicten zonder zich verder als underdog op te stellen. Je kan hem er zeg maar goed bij hebben! Voor de aanwezige kat heeft hij geen enkele belangstelling. Samen met de andere honden kan hij een paar uurtjes alleen thuisblijven, soms blaft hij even maar hij is dan ook snel weer stil. Mee in de auto is geen probleem.

Buiten wandelen vindt Negrutu geweldig, hij stapt stevig door maar hij neemt ook goed de tijd om veel en uitgebreid te snuffelen. Je hebt zeker niet de indruk dat je met een senior hondje aan het wandelen bent! Als hij de kans krijgt kan hij buiten flink trekken, maar hij is hier goed in te corrigeren. Van belang is wel om hier consequent in te zijn, anders zal hij de route en het tempo gaan bepalen en is het wandelen al snel niet leuk meer. Hij gedraagt zich tijdens het wandelen verder overigens keurig. Zo is hij buiten niet angstig en hij reageert niet op andere honden.

Voor zijn toekomstige baasje is het goed om te weten dat Negrutu een slim karakterhondje is. Hij heeft zo zijn methodes om te proberen zijn zin te krijgen. Daarbij moet je denken aan bedelen, blaffen om aandacht en zijn brokjes krijgt hij het liefst uit de hand gevoerd! Maar, hij heeft gelukkig snel in de gaten als zijn gedrag niets oplevert. Als je ongewenst gedrag niet beloond heb je een hartstikke leuke hond aan Negrutu.

Momenteel is de vacht van Negrutu een beetje rommelig, maar de afspraak bij de trimsalon is gemaakt. Houdt de website in de gaten voor foto’s met zijn nieuwe coupe! Negrutu is chemisch gecastreerd, zijn gebit is recent gesaneerd.

Voor Negrutu zoeken we een liefdevol thuis waar hij nog een paar heerlijke jaren krijgt. Zijn toekomstige baasje heeft een zachte maar consequente hand van opvoeden en heeft veel tijd voor hem. Dat verdient hij echt.

 

 

 
«
»