Mimi

Thuis gezocht voor teefje Mimi.

In het vroege voorjaar zijn vijf pups op een begraafplaats gevonden. Verschillende rescuers uit de omgeving hebben geholpen om de pups te vangen, want ze lieten zich niet zo gemakkelijk pakken. Ze zijn ondergebracht bij een opvangadres in Mures. Twee van de pups vonden snel een thuis, helaas was er voor Mimi, Bones en Buffy tot nu toe geen belangstelling. Timea heeft ons gevraagd te helpen zoeken naar geschikte adoptanten voor de drie.

De geboortedatum van de pups is gezet op 10 januari 2023. De pups, inmiddels pubers, doen het goed in de opvang. Ze zijn sociaal richting hun verzorgers en de andere aanwezige honden, richting vreemden zijn ze wat verlegen. De zusjes kunnen ook goed met katten, alleen reutje Bones niet. Mimi meet 42 cm op de schouder en weegt 10 kg. Ze zijn nog niet uitgegroeid, dus daar zal nog wel wat bijkomen.

Het gaat goed met Mimi in de opvang. Geïnteresseerden moeten zich desondanks wel realiseren dat rescuers vaak maar beperkte mogelijkheden hebben om pups goed te socialiseren en dat ze bij adoptie in Nederland zullen moeten wennen aan hun nieuwe leefomgeving. Rust, geduld en positieve ervaringen zijn belangrijk om de overgang voor zowel pup / puber als baasje prettig te laten verlopen. De ene pup zal het allemaal wat gemakkelijker oppakken dan de andere, vooraf laat dit zich moeilijk voorspellen. We doen ons best om u vooraf goed te informeren en u te begeleiden tijdens dit proces.

Heeft u interesse in Mimi en kunt u haar een goed thuis bieden? Vul dan het intakeformulier in, dan nemen wij contact met u op.

Ter adoptie sinds 5-8-23

 

 
«
»