Linda

We zoeken met spoed een liefdevol thuis voor deze hele lieve dame op leeftijd! Haar leven is waardeloos geweest, bij wie mag Linda genieten van nog een paar goede jaren?

Ze ging van eigenaar naar eigenaar, maar er was niemand die zich om haar welzijn bekommerde. Ze leefde eigenlijk vooral op straat. De laatste eigenaar is uiteindelijk vertrokken zonder Linda mee te nemen. Linda bleef achter en nu leeft ze in de tuin van het verlaten huis. Daniela hoorde over de situatie van Linda, en heeft haar best gedaan om haar welzijn zoveel mogelijk te vergroten. Linda is bij de dierenarts geweest. Ze is gesteriliseerd, haar huid en een wond behandeld. Haar voortanden bleken flink afgesleten, waarschijnlijk omdat ze veelvuldig op iets hards heeft geknaagd. Daniela voorziet de buren nu van hondenvoer, zodat Linda regelmatig van hen te eten kan krijgen.

Het gaat nu een stuk beter met Linda, ze ziet er goed uit en de problemen met haar huid zijn achter de rug. Maar dit is natuurlijk een allesbehalve ideale situatie voor een hond. Linda is niet veilig, zo in haar eentje. Maar ze is vooral heel erg eenzaam, Linda is enorm gehecht aan mensen.

De leeftijd van Linda is niet helemaal duidelijk, de verhalen van buren variëren van 7 tot 10 jaar. De dierenarts in Roemenië schat haar leeftijd op acht jaar. In haar paspoort staat nu 1 juni 2015 als geboortedatum. Linda is een middelmaat van ongeveer 50 cm hoog en weegt 20 kg. Buiten op straat heeft ze geen problemen met andere honden, maar ze verkiest wel het gezelschap van mensen boven dat van honden. Ze is pas mee geweest naar de dierenarts. Ze heeft zich keurig gedragen en bleek netjes aangelijnd te kunnen wandelen.

We zoeken een heel fijn thuis voor deze lieve hond. Een liefdevolle, geduldige baas die alle tijd en aandacht voor haar heeft in een niet te drukke woon- leefomgeving. Waar staat haar gouden mand?

Ter adoptie sinds 10-6-23

 

 

 

 

 

 

 

 
«
»