Jolene

Haar verhaal is hartverscheurend.. Timea hoorde over een familie die van hun hond af wilde omdat ze niet blaft. Het arme teefje lag in de tuin aan een ketting en kennelijk was het de bedoeling dat ze de boel bewaakte. Dat deed ze dus niet, maar toen Timea daar aankwam bleken er wel twee grotere pups te zijn die net als moeder Jolene in een slechte conditie verkeerden. Met de familie werd afgesproken dat Timea Jolene mocht laten steriliseren en een andere plek voor haar mocht zoeken.
Het was een onaangename verrassing toen bleek dat Jolene opnieuw pups had gekregen toen ze voor de ingreep werd opgehaald. We hebben onderstaand een filmpje geplaatst hoe ze daar werd aangetroffen met de pups, we hebben er geen woorden voor.. Timea heeft zowel Jolene als de twee piepjonge pups meegenomen. Hopelijk kan ze binnenkort ook de twee andere, achtergebleven pubers/pups ook meenemen. Uiteraard is de sterilisatie uitgesteld. Dit wordt nog wel gedaan voordat Jolene naar Nederland zal reizen.

Na een paar weken goede zorgen gaat het gelukkig al een heel stuk beter met Jolene. Ze begint een beetje in gewicht aan te komen en haar vacht ziet er al wat mooier uit. Als ze straks in een nog betere conditie is zal ze er prachtig uitzien! Ze lijkt wel een beetje op een Zwitserse Herder, maar dan net een slag kleiner. We kennen haar achtergrond niet, dus we weten niet welke mix van rassen Jolene is. Ze is 53-55 cm hoog en weegt nu ongeveer 18 kg. Daar moet nog wel wat gewicht bij. Haar leeftijd is geschat op zes jaar.

Nu ze bij Timea is, blijkt Jolene een hele lieve hond met een zacht karakter. Ze geniet van de aandacht en fijne kriebels die ze krijgt. Ook met vreemden heeft ze geen moeite, ze is vriendelijk voor iedereen. Jolene blijkt inderdaad nauwelijks te blaffen. Ze kan het wel, maar doet het zelden. Lekker rustig vinden wij juist! Jolene kan met andere honden, maar pas als ze die goed kent. Zo ook met het teefje met wie ze nu de kennel deelt. De eerste dagen moest ze er niets van weten, maar nu kunnen ze het uitstekend met elkaar vinden en spelen ze samen. Als ze de kans krijgt rent ze wel achter de aanwezige kat aan, voor de zekerheid is het beter om haar niet bij katten te plaatsen.

Na haar harde leven verdient Jolene een hele fijne plek. Gezien haar verleden is het belangrijk dat ze straks bij haar nieuwe thuis alle tijd krijgt om aan haar nieuwe leefomgeving te wennen. Een niet al te drukke plek denken we, en een geduldig baasje.

Heeft u serieuze interesse in deze lieve hond en kunt u haar een geweldig thuis bieden? Vul dan het intakeformulier in, dan nemen wij contact met u op.

Op de website geplaatst d.d. 18-4-2023

 

 

 

 
«
»