Virtueel adopteren

Stichting Help een Hond is een stichting die zich inzet voor de zwerfhonden in Roemenië. Dit doen we door sterilisatie en castratie projecten te organiseren, zodat het probleem van de zwerfhonden bij de kern wordt aangepakt. Ook verzorgen wij adopties van de Roemeense zwerfhonden in Nederland. We proberen samen met onze Roemeense ‘rescuers’ zo goed mogelijk te ‘screenen’, dit houdt in dat we kijken of een hond geschikt zal zijn voor het leven in Nederland.

Maar helaas, niet alle honden die verblijven in de shelters waar wij contact mee hebben, hebben uitzicht op een gouden mandje in Nederland. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Soms zijn ze te getraumatiseerd, te angstig, of hebben ze simpelweg niet het uiterlijk waar mensen op vallen… Sneu, maar helaas realiteit. En denkt u dan ook nog even aan alle kosten die het opvangen met zich meebrengt? U kunt zich bedenken dat meer dan 200 honden (over 3 locaties verdeeld) een enorme kostenpost is. Denk aan al het voedsel, medicatie, operaties etc. Onze rescuers zijn volledig afhankelijk van donaties. En daarom hebben wij een nieuw initiatief bedacht: het op afstand (virtueel) adopteren van een hond!

Misschien kunt u zelf geen hond adopteren, of heeft u al een hond geadopteerd maar wilt u graag nog een hond helpen? Dat kan nu! Middels een bijdrage vanaf 10,- euro per maand steunt u, een door u gekozen hond virtueel. Deze bijdrage wordt gebruikt voor voedsel, dagelijkse verzorging, en zo nodig de dierenarts.

U zult op de hoogte worden gehouden van uw virtueeltje door middel van beeldmateriaal dat wij krijgen vanuit Roemenië. Mocht uw virtuele hond ‘echt’ geadopteerd worden zal dit uiteraard direct worden doorgeven en is aan u de keus wat u dan verder wilt, een ander hondje op afstand adopteren of de bijdrage stoppen. Het stoppen van de maandelijkse bijdrage kan natuurlijk elk moment, gelieve dit wel even door te geven.

Voor meer info, of het doorgeven van een door u gekozen virtueeltje, stuur gerust een mailtje naar virtuele-adopties@helpeenhond.nl

Maak het verschil, adopteer een hond op afstand en red een leven!