Gastgezin worden

Stichting Help een Hond zoekt lieve gastgezinnen voor de opvang van onze honden uit Roemenië. 

Als gastgezin vangt u tijdelijk een hond op uit Roemenië. Vanuit deze opvang zullen wij definitieve adoptanten voor de hond zoeken. De honden hebben rust, liefde en een juiste verzorging nodig. De honden zijn gevaccineerd, gechipt en gecastreerd/gesteriliseerd. Het gastgezin heeft een belangrijke taak: het socialiseren van de hond. We weten dat het opvangen van een hond, waarvan u weet dat u die weer moet laten gaan, moeilijk is. Maar als u dan eenmaal berichten krijgt dat de hond en het nieuwe baasje blij en gelukkig met elkaar zijn maakt dat alles absoluut de moeite waard. Wij besteden veel aandacht aan de voor- en nazorg bij het plaatsen van de hond.


Voorwaarden 

Het opvangen van een hond is vrijwilligerswerk.  Voordat we overgaan tot het officieel aannemen van een opvanggezin, zullen we eerst een gesprek hebben en kijken hoe de leef- en woonomstandigheden zijn. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit of de opvanghond wel zou kunnen aarden in de woonomgeving van het gastgezin. Ook kijken we ook naar de ervarenheid van het opvanggezin i.v.m. de verzorging van de hond. Het welzijn van de hond staat bij ons altijd op de eerste plaats.

Het opvangen van een opvanghond kan veel flexibiliteit van een gastgezin vragen, maar het geeft daarnaast ook enorm veel voldoening om de hond uiteindelijk zijn of haar nieuwe leven tegemoet te zien gaan. U geeft de hond de ultieme kans op een beter leven!van gedrag en de omgang met honden.

De opvanghonden
Hier enkele voorbeelden van hun mogelijke achtergrond:

  • Soms komt een huishond in Roemenië niet verder dan de schuur, of ligt hij aan een ketting van het hondenhok. Het kan voor de hond erg wennen zijn, wanneer het merkt: “Huh? mag ik hier naar binnen?” Het probleem zoals onzindelijkheid is in het begin af en toe te verwachten.
  • De meeste honden zijn het leven in het asiel gewend. Deze honden zullen de buitenwereld stapje voor stapje moeten leren kennen. De één zal zich dat sneller aanpassen dan de ander. Het kan soms veel tijd kosten en nogal wat geduld vergen van het gastgezin.
  • Tot slot zijn er honden die op straat hebben gewoond. De hond heeft moeten overleven. Het straatleven is keihard en daar kunnen soms gedragsproblemen uit voorkomen.

Selectie 
Wij selecteren vooral sociale honden voor adoptie. Sociaal naar mens en soortgenoot. Het is erg belangrijk om de honden, aangekomen in Nederland, tijdelijk een normale woonsituatie te bieden op een opvangadres. Na een rust- en gewenningsperiode, zullen we al gauw merken of de hond klaar is voor een definitieve adoptie. Bij alle problemen, kunt er erop rekenen dat wij altijd naast u staan en samen met u oplossingen zullen bedenken. U staat er nooit alleen voor!

Interesse? 
Heeft u interesse om gastgezin te worden? Neem vrijblijvend contact met ons op via info@helpeenhond.nl.

Lees ook het door een opvanggezin geschreven verhaal (klik hier).