Hond adopteren?

Heeft u een hond gezien die u graag zou willen adopteren of opvangen en hem/haar daarmee een warme mand met een fijn thuis geven? Vul dan meteen ons intakeformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Waarom een hond adopteren?

Wij zijn op zoek naar families of gastgezinnen die een hond adopteren of opvangen en daarmee een nieuw thuis bieden voor honden uit Roemenië. U geeft Roemeense honden een beter leven. Stichting Help een Hond koppelt Roemeense honden aan families in Nederland. Dit doen wij omdat elke Roemeense hond een veilig thuis verdient. We zijn ervan overtuigd dat een Roemeense hond adopteren alleen maar positieve gevolgen heeft. De Roemeense hond heeft een thuis waar hij of zij veilig is en u heeft een nieuw familielid. Wij zijn als organisatie enorm dankbaar voor de hulp voor Roemeense honden. De adoptiehond zal u nog veel dankbaarder zijn!

Werkwijze Roemeense hond adopteren

Na ontvangst van uw e-mail nemen wij zo snel mogelijk contact op. Bij een positieve telefonische intake komt er iemand op een kennismakingsgesprek bij uw thuis. Daarbij kunnen over en weer vragen worden gesteld en beantwoord.

Als de intake geslaagd is en u bent nog steeds enthousiast kan uw toekomstige hond klaar worden gemaakt om naar zijn forever home in Nederland te reizen. Natuurlijk houden we u op de hoogte over hoe alles verder verloopt en wanneer de hond zal aankomen in Nederland.

We begrijpen heel goed dat een hond adopteren veel met zich mee brengt. We besteden daarom veel aandacht aan al uw vragen. Een hond adopteren is niet iets wat even zomaar kan gebeuren. We gaan er gezamenlijk voor dat u uitstekend voorbereid bent, zodat de hond met veel liefde en plezier ontvangen kan worden. Na aankomst van de hond in Nederland staan wij dan ook voor u klaar voor de nodige vragen en tips. Ook is het aanschaffen van een veiligheidstuig bij ons verplicht.

De adoptiebijdrage is € 450,- + een eventueel vrijwillige bijdrage voor een sterilisatie of castratie van € 25,- voor een hond in Roemenië. Het verplichte veiligheidstuigje set (veiligheidstuig, martingale halsband, twee lijnen en polslus) kost € 40,-

Uw inzet bij een hond adopteren

Lees hier meer informatie over het adopteren van een Roemeense hond.

Van u als toekomstig baasje wordt de nodige inzet gevraagd voor uw nieuwe huisgenoot. Een hond adopteren kost altijd veel tijd, veel geduld en veel liefde om hem zo te krijgen dat hij meedraait in het huishouden. De hond heeft zeker wel een paar maanden de tijd nodig om te acclimatiseren. Een hond na een week terug brengen omdat hij “niet kan aarden” is dus een no go! Dat is geen inzet, liefde en geduld hebben voor je trouwe vriend. Verwacht ook zeer zeker geen kant en klare hond!!