HeraUpdate 10 December 2018: Lieve, zachte Hera is alweer enkele weken in Nederland in gastopvang. Ze doet het hartstikke goed. Een rustig meisje in huis. Ze vindt het erg leuk om te spelen met een andere hond die regelmatig op bezoek komt bij het gastgezin. Het zou dan ook heel leuk voor haar zijn als haar baasjes al een andere hond hebben.

Niet noodzakelijk natuurlijk maar wel een voordeel. Ook omdat Hera buiten lopen nog een beetje spannend vindt zou een andere stabiele hond haar kunnen helpen. Het baasje van het gastgezin zegt dat Hera goed te motiveren is onderweg met beloningssnoepjes. Ze pakt snel op wat de bedoeling is. Ook geeft zij het netjes aan als ze naar buiten moet.

Hera woont nu op een boerderij en is nog geen andere honden buiten tegen gekomen, met honden binnenshuis speelt ze heel graag.
Ook met het kleinkind van 6 maanden heeft Hera geen enkel probleem. Ze is voorzichtig en lief.

Omdat Hera nog niet loops geweest is, is zij nog niet gesteriliseerd. In de adoptie overeenkomst wordt dat verplicht gesteld tussen de eerste en tweede loopsheid.

Heeft u de kriebels om Hera te ontmoeten, laat het ons weten dan regelen wij een date.

______________________

Lieve leuke speelse Hera is geboren in een tuin van een verlaten huis, in Roemenië. Eind juni 2018.
Drie teefjes en 1 reutje hebben het gered dankzij de goede zorgen van hun moederhond Happy. 1 reutje en 1 teefje zijn elders ondergebracht in Roemenië. Happy is echt happy want ze krijgt een kans op een geweldig leven in Duitsland. Inmiddels is ze vertrokken naar haar forever home. De pups moesten op eigen benen staan. Een paar weken zijn ze gebleven waar ze geboren zijn. In een tuin, bij een verlaten huis. Een lieve mevrouw gaf ze af en toe eten. Heel lief, maar ondanks het voer wat ze kregen was er maar een kleine kans dat ze de uitdagingen van het Roemeense straatleven gingen overleven. Kou, kans op verkeersongelukken, kans op vergiftigingen, kans op ziekten…….enz…pups horen niet op straat, niet in een tuin….verlaten en alleen. De dierenarts in de omgeving heeft de pups nu opgevangen en ingeënt. Ze zijn super sterk want het zijn nu heerlijke vrolijke hondjes geworden. Moeder Happy is een klein tot middelmaat hond met een schofthoogte van 35-40 cm.
De vader is zoals bijna altijd onbekend. De verwachting is dat de pups op volwassen leeftijd een schofthoogte tot 45 cm zullen hebben. Het blijft een verwachting en kunnen het niet op een paar centimeter nauwkeurig zeggen. Eerder kleiner dan groter denken we. Wat zou het geweldig zijn als deze hummeltjes dezelfde kans krijgen als hun moeder. We laten zo’n mooi, jong leven toch zeker niet aan hun lot over?

Hera is in Nederland  sinds 25 november, ze is te bezoeken in Balkburg 🙂

 
«
»