Fetita (geadopteerd)

Lieve Fetita van 3,5 jaar oud is sinds 11 januari j.l kwam bij haar fijne gastgezin in Ruinerwold.Vanaf dat moment ging alles anders worden voor haar. Zou ze ooit weer normaal kunnen lopen op 4 poten? 

Na goed overleg met de orthopedisch chirurg hebben we besloten om voor de beste optie te gaan. Opereren met grote kans op herstel. Op 29 januari j.l is Fetita geopereerd. Er was oud letsel te zien op de plaats waar de achillespees normaliter vastzit aan het hielbeen. De pees was veel te lang en daardoor functieverlies. Gelukkig is de operatie goed gegaan. Er is een tijdelijke fixatie aangebracht zodat er geen spanning kwam te staan op de pees/aanhechting/hielbeen. (zie foto’s)

11 maart ging de vlag uit, wederom een operatie maar dit keer een eenvoudige ingreep. De externe fixatie is verwijderd en de revalidatie van een week of 10 kon beginnen. Dat loopt (letterlijk en figuurlijk) heel goed. Naar verwachting kan ze valles weer voor 90% doen straks. Langzame opbouw en milde belasting doen wonderen.

Naar buiten om te wandelen is nu de nieuwste hobby van Fetita. Ze is leergierig en pakt dingen snel op. Fetita is dol op knuffelen en wandelen, een beetje verlegen maar super lief met mensen en andere honden (op straat nog spannend) en is 45 cm hoog. Dit gevoelige, lieve meisje verdient echt een geweldige plek na alle ellende. Haar gedrag bij katten in huis is niet bekend. Buitenshuis negeert zij de katten. 

Houdt u van wandelen in een niet te snel tempo en niet te lange afstanden, heeft u volop liefde te geven en te ontvangen? Begrip voor haar verleden en bent u vol vertrouwen om een toekomst samen tegemoet te gaan? Reageer en dan regelen wij een meet&greet met deze lieve, knappe dame in Ruinerwold.

Fetita leefde op straat in Adjud, Roemenië. Ze kreeg eten van een lief vrouwtje, en is gelukkig gesteriliseerd, maar het leven op straat in Roemenië was vreselijk gevaarlijk. Fetita is een tijd geleden aangereden op straat. Ze heeft daar twee jaar weten te overleven, hinkend op drie poten. We konden dit niet langer aanzien en hebben haar naar Nederland gehaald.

Klik hier voor de video van Fetita