Een eigen shelter

De honden zijn verhuisd en genieten van hun nieuwe ruime en vooral droge plek. Volgens Alina zijn ze vrolijker en spelen ze ook meer met elkaar. Het stro is ook gebracht voor in hun manden zodat ze hun eigen ‘holletje’ kunnen maken en enigszins warm kunnen blijven. Het is en blijft een situatie waar ze zo snel mogelijk uit moeten komen maar in vergelijking met de oude, krappe en natte shelter is dit een compleet andere wereld voor de honden.

De komende tijd zal de shelter verder afgewerkt worden en in het voorjaar/zomer komt er ook een zwembad voor tijdens de warme dagen. Ook zullen er struiken en bomen worden geplant ter bescherming tegen de zon, wind, regen en kou.

?Doneren kan via Paypal of via rekening NL15 RABO 0344 5486 35 t.n.v. Stichting Help een Hond ov.v. shelter bouwen of via www.teaming.net/helpeenhond voor maar 1 euro per maand!

Aan een ieder die op welke manier dan ook meegeholpen heeft bij het verwezenlijken van onze droom: DANK!!!

?⚒?UPDATE SHELTER ALINA?⛏

Het cement ligt erin, de shelter is af!! Geweldig nieuws natuurlijk alleen moeten nu de honden nog worden verhuisd de komende dagen, ook het voer en de hokken gaan mee naar de nieuwe locatie. Het materiaal en werk was natuurlijk hartstikke duur, namelijk € 2794 euro. Hiervan is inmiddels € 1725 euro betaald….
Update oktober 2019
?De laatste loodjes wegen het zwaarst… Alina staat er helemaal alleen voor maar gelukkig zijn er nu een aantal klusjesmannen die haar helpen met het bouwen van de hondenverblijven.?? De honden mogen vrij rondlopen in de kennel zoals op de foto is te zien. Er is haast geboden want de Roemeense winters zijn vreselijk koud ?en dan moeten ze stoppen met bouwen. De honden MOETEN voor de sneeuw in hun nieuwe verblijf zitten ??? zeker omdat het huidige verblijf nog steeds €220 euro per maand kost.

?De rekeningen van materialen en arbeid is €1197 ?waar nog €897 euro van open staat. Het lijkt een onmogelijke opdracht maar als iedereen €1 kan missen zijn we er heeeel snel!

?Duizendmaal dank namens de hondjes?

Update september 2019
YES! Al het geld is binnen!!!! Het bouwen is begonnen en hopelijk kunnen alle honden voor de barre winter in Roemenië verhuizen.
Er is nog wel ongeveer € 700,- euro nodig om bouwmaterialen te kunnen betalen dus donaties zijn nog steeds van harte welkom!!!

—ONZE DROOM—

HELP ons DROMEN, van een eigen plek in Roemenië, waar de honden veilig zijn, liefdevol verzorgd worden en geen honger lijden. Geen dodingsasiel voor deze honden, maar een springplank naar een mooie toekomst. Ter voorbereiding op een leven als huishond met voldoende gelegenheid om de honden goed te observeren, te leren lopen aan een lijn enzovoorts. Zo kunnen ze alvast kennis maken met nieuwe dingen, in alle rust met tijd en geduld.
Zonder de angst dat bijvoorbeeld de asielbaas beslist over het lot van een hond. Geen zeggenschap over het land wat je huurt. De enige constante factor is dan de onzekerheid, dat willen we echt niet meer. De shelter van Alina wordt steeds meer een bouwval, de hokken worden eerder dan de afspraak afgebroken. Het gevolg is, te veel honden met enorme stress op een veel te kleine oppervlakte.

Wat is onze droom? Beter gezegd ons plan. We willen een eigen stuk land kopen, in de buurt waar Alina woont. Zodat zij haar passie voort kan zetten, net als wij. Honden een goede toekomst geven! Wat is daar voor nodig? Behalve liefde, gedrevenheid, wilskracht en ons niet laten ontmoedigen omdat het best lastig is? Juist: donaties om dit te verwezenlijken. Het stuk land wat we op het oog hebben kost € 5.000 euro zonder kennels, gewoon de kale grond. We hebben al meer dan 2500 likes op onze facebookpagina. Zijn we heel optimistisch met ons idee? Als iedereen €1 euro per maand zou doneren, dan kunnen we over een half jaar gaan bouwen. Inmiddels is er al €3.000,- euro gedoneerd door hele trouwe donateurs waarvoor heel veel dank! Laat onze droom ons doel worden!!!! We gaan het grote verschil maken….voor de honden!? We gaan ervoor, jullie ook?