Dagi

In Nederland! Superhuisje gezocht voor lieve grote reu.

Knappe Dagi is twee jaar geleden als pup vanuit Roemenië naar Nederland gekomen. Zijn huidige baasjes hebben ons gevraagd op zoek te gaan naar een andere plek voor hem. Zij schrijven het volgende over Dagi.

Dagi is een enorme lieverd die graag bij je in de buurt is. Hij houdt dan ook enorm van knuffelen, spelen en aandacht. In het spelen kan hij wat ruig zijn maar met commando’s is dit te sturen of stoppen. In eerste instantie is hij argwanend naar vreemden en geneigd zijn roedel te beschermen. Hij kan dan intimiderend zijn en hard blaffen. Met name op het erf als eigenaar niet in de buurt is. Als Dagi beseft dat er geen gevaar dreigt komt hij ook naar het bezoek om een aai te halen. In huis laten we Dagi voor zijn rust eerst in zijn mand liggen als er bezoek komt, als wij zitten en Dagi is rustig, dan mag hij ‘vrij’ en dit werkt goed voor hem. Vaak komt hij het bezoek dan even besnuffelen (want eigenlijk is hij dol op mensen) en gaat vaak zijn eigen ding doen of slapen. Altijd wel zo dicht mogelijk bij ons.

Dagi luistert goed naar commando’s maar wilt wel eens uitproberen. ’s Nachts slaapt hij bijvoorbeeld stiekem op de bank, als we dan beneden komen ligt hij ons dan met een voorzichtige kwispel en lieve grote ogen aan te kijken. We konden niet anders dan het dogen. Dit maakt ook een beetje zijn ondeugende karakter wat wij juist leuk vinden. Ook loopt hij over het algemeen keurig aan een loshangende riem. Toch hoeft het wandelen van hem niet per se als hij een groot erf heeft waar hij lekker rond kan scharrelen.

Tijdens wandelingen houdt hij alles goed in de gaten. Dit maakt ook dat hij snel overprikkeld is en als hij de situatie niet vertrouwd laat hij dit merken door uit te vallen. Rustig en al snuffelend korte wandelingen maken (ongeveer 15 minuten) werkt voor Dagi en hierdoor kan hij ook meer aan.

Hoewel Dagi het passeren van andere honden aan de riem lastig vindt, kan hij met honden in alle soorten en maten goed overweg. Ook met andere reuen speelt hij even graag. Hij heeft iets waardoor zelfs hele bange of nerveuze honden opbloeien en mee gaan spelen. Anderzijds respecteert hij grenzen.

Verder kan hij prima mee in de auto, al wil hij er vaak zelf niet in springen. Ook zijn bezoekjes aan de dierenarts geen enkel probleem. Verder kan hij zich prima redden op openbare plekken als de markt of een terras (gedaan voor socialisatie), maar je maakt hem gelukkiger met een wandeling in een rustig bos of gewoon lekker op het erf. Ook houdt hij erg van zwemmen, maar dan wel alleen met lekker weer. Daarnaast kan Dagi prima alleen thuis zijn, maar wij willen niet dat Dagi langer dan 4 uur per dag alleen moet zijn. Zijn schofthoogte is ongeveer 60 cm, gewicht is 43 kg, hij is gecastreerd. Dagi is begin 2020 geboren.

Aandachtspunten:

–        Dagi is niet bang om ons te beschermen bij ‘dreiging’ tijdens een wandeling en valt dan uit. Hij is dan erg sterk waardoor hij moeilijk te houden is. Dit is daarom iets om rekening mee te houden. Dit kan heel lang niet gebeuren tijdens wandelingen en dan opeens wel weer. Dit kan een automobilist zijn, een fietser, voetganger of voorwerp. Het is voor ons lastig om te bepalen wat hem precies triggert omdat dit erg kan verschillen en het soms wel en soms niet gebeurt. Dan trekt hij zich er niks van aan en loopt rustig door. Ook kan hij reactief zijn naar andere honden hoewel dit steeds beter gaat.

–          Dagi heeft veel rust en slaapmomenten nodig, hierdoor valt hij minder uit en kan hij beter met prikkels omgaan. Hij is geen hond om elke dag overal mee naartoe te nemen. Af en toe een uitje naar bijvoorbeeld het bos is genoeg.

–          Dagi is een waakhond in hart en nieren en heeft alles door. Hoewel het ons ook een veilig gevoel gaf is dit goed om rekening mee te houden. Dit is ook een van de redenen waarom we voor Dagi een plekje buitenaf zoeken waar hij ‘mag’ waken.

–          Dagi kan niet met katten. Wel kan hij met veel andere (boerderij)dieren als kippen, varkens en paarden.

Dagi zijn nieuwe huis is rustig en in een prikkelarme omgeving in een buitengebied waar Dagi de ruimte heeft om op het (omheinde) erf rond te kunnen rennen, waar hij mag waken en verder niet veel hoeft. Voorkeur gaat naar een huis met één of meerdere andere honden. Een één of tweepersoonshuishouden zonder (kleine) kinderen waar Dagi weinig alleen hoeft te zijn heeft de voorkeur. Dagi is graag bij zijn mensen in de buurt.

Reden van herplaatsing: Gezinsuitbreiding

Zijn achtergrond: Dagi is een speelse pup van 3 maanden oud. Hij is samen met zijn moeder op straat gevonden in een kartonnen doos. Dagi speelt graag met andere honden maar voelt zich het meest veilig bij mensen en kinderen. Pas wel op je schoenen want hij neemt ze zo mee 🙂 Dagi zal een grote hond van minimaal 40 kilo worden. Nu is hij vrolijk en goed verzorgd en klaar voor adoptie!

Vul bij serieuze interesse in Dagi het adoptieformulier in, dan nemen wij contact met u op.

 

 

 

 

 
«
»