Over Help een Hond

Op deze pagina vindt u meer informatie over de stichting Help een Hond.

Wij zijn een transparante stichting en voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
Tevens is Stichting Help een Hond officieel door de Belastingdienst geregistreerd als een ANBI (een Algemeen Nut Beogende Instelling), onder het fiscaal nummer 8600 03 085.
Zo bent u er van verzekerd dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen.

 

Stichting Help een Hond

Email: info@helpeenhond.nl
KvK-nummer: 74718002
UBN: 6503996
RSIN: 8600 03 085

Onze missie

Onze missie is om het leven van asielhonden in Roemenië te verbeteren. Dat doen we aan de ene kant door adopties maar ook door sterilisatie projecten. Door fijne samenwerking met de plaatselijke vrijwilligers weten wij waar de specifieke hulp het hardst nodig is. Deze hulp bestaat uit het zenden van voer vanuit Nederland maar ook door dit online te bestellen en in Roemenië af te laten leveren bij de asiels.
Tevens bieden wij medische hulp, zoals directe hulp in nood maar het ook laten vaccineren van de asielhonden. Regelmatig zorgen wij voor goede anti parasitaire middelen.
In samenwerking met de Roemeense dierenarts bieden wij ook hulp aan honden die een eigenaar hebben, maar bij wie het ontbreekt aan financiële middelen. Ook die sterilisaties betalen wij, van zowel honden als katten.
Wij hopen hiermee bij te dragen aan het terug dringen van het zwerfdieren probleem.

Onze doelstellingen

De Stichting Help een Hond heeft concreet ten doel:

  • Het verminderen van het aantal geboorten van honden en katten in Roemenië door middel van het bieden van financiële hulp bij sterilisaties en castraties;
  • Het verbeteren van het leven van Roemeense honden ter plaatse door het bieden van financiële hulp zoals het betalen van medische kosten, het zorg dragen voor voer ter plaatse en andere benodigde goederen;
  • Het laten adopteren of opvangen van Roemeense honden.

Beleidsplan

De Stichting Help een Hond tracht haar doel onder meer te bereiken door:

  • Het betalen van sterilisaties en castraties van ontvangen donaties;
  • Het betalen van medische kosten en andere hulpvragen;
  • Het laten reizen van Roemeense honden naar een adoptant of opvangplek.

Activiteitenoverzicht 2018

Help een Hond is in oktober 2018 gestart met haar activiteiten en heeft in de eerste 3 maanden van haar bestaan:

  • 13 honden een definitief thuis kunnen geven en 4 honden ondergebracht bij een opvanggezin;
  • Sterilisatieactie gestart: Bij iedere adoptie vragen we een vrijwillige bijdrage van €25,- waarmee we een hond kunnen laten steriliseren/castreren in Roemenië. Het laatste kwartaal van 2018 hebben we hiermee €175,- opgehaald.
  • Actie Shelter Alina gestart: Gedurende het laatste kwartaal van 2018 hebben we €955,- opgehaald, lees hier het laatste nieuws omtrent deze actie.

Overige informatie