Chief

Pechvogel Chief is helemaal klaar voor een eigen thuis!

Bij een afgelegen, verlaten huis is een groot nest witte pups met de moederhond aangetroffen. De moeder was erg schuw, maar de pups waren goed benaderbaar. Er is gezocht naar opvangplaatsen voor de pups, zodat zij een kans zouden hebben op een goede toekomst. De huidige verblijfplaats van de pups is tijdelijk, wij hopen daarom voor allemaal een geschikte baas te vinden. De moederhond wordt uiteraard gesteriliseerd zodat zij geen ongewenste pups meer op de wereld kan zetten.

De pups zijn allemaal plaatjes om te zien! De moeder is van het type ‘Roemeense straathond’, qua hoogte een middelmaat. Het lijkt of de pups kruising herders / berghond zijn. Er is bij de rescuers een vermoeden welke hond de vader van de pups zou kunnen zijn, maar dat is gissen. De geboortedatum van de pups is gezet op 25 mei. Op negen maanden leeftijd weegt Chief 25 kg. Zijn eindgewicht zal rond de 30 kg zijn.

18/2 update Chief:

Omdat hij zo zachtaardig en aanhankelijk is werd Chief één van de favorieten van zijn rescuer Timea. Haar verdriet was groot toen bleek dat Chief ernstige problemen met beide heupen had en veel pijn kreeg. Zou het leven van Chief al afgelopen zijn nadat het nauwelijks was begonnen en hij zelfs het geluk van een eigen familie niet heeft gekend?

Er kwam financiële hulp voor Chief. Eerst werden er rontgenfoto’s gemaakt welke bij een goede specialist nog eens herhaald werden. Chief gedroeg zich voorbeeldig bij de dierenarts, maar beide heupen zagen er zeer slecht uit. Desondanks was de specialist optimistisch, operaties aan beide heupen konden veel verbetering geven. Het lopen zou niet perfect worden, maar hij zou geen pijn meer hebben. De ervaringen met andere grote honden met deze ingreep waren goed en door zijn jonge leeftijd kreeg Chief een goede prognose.

Afgelopen woensdag heeft Chief zijn eerste operatie gekregen. Hij is nu bij Timea in huis waar hij mag herstellen. Als alles goed gaat wordt zijn andere heup over vier weken geopereerd.

29/4 update Chief

Het is inmiddels een paar weken geleden sinds Chief de laatste operatie heeft ondergaan. Timea heeft de afgelopen periode ontzettend goed voor hem gezorgd. Hij heeft comfortabel bij haar in huis gewoond en er is dagelijks met hem gewandeld. Chief heeft geen pijn meer en vindt het erg leuk om uitgelaten te worden. We hebben nieuwe filmpjes gekregen en we zien dat hij enorm is opgeknapt van de operaties. Nu hij zoveel beter is verblijft Chief overdag weer in de kennel bij zijn twee knappe broers en leuke Albert. Hoog tijd voor een eigen familie voor de lieverd!

Geïnteresseerden moeten zich realiseren dat Chief regelmatig moet bewegen om in een goede conditie te blijven, maar dat balletjes gooien, trappen lopen en erg lange wandelingen waarschijnlijk niet goed voor hem zijn. Uiteraard krijgen zijn toekomstige baasjes alle beschikbare medische informatie over hem.

Vul bij serieuze interesse in Chief het adoptieformulier in, dan nemen wij contact met u op.

 

 

 

 

 

 

 

 
«
»