Bella
In Nederland!
Een nieuwe rustige omgeving gezocht voor Bella. Soms voor het welzijn van de hond hoop je op die ene speld in de hooiberg. De adoptanten van Bella hebben van alles geprobeerd, maar helaas blijft Bella teveel stress ervaren en dit is niet goed voor haar. We zoeken voor haar een hele rustige plek / omgeving, iemand die niet per se met haar wilt wandelen en er dient al een andere hond aanwezig te zijn. Haar huidige familie schrijft het volgende over haar:
“Ongeveer twee jaar geleden kwam lieve intelligente Bella in ons gezin terecht. Ze is afkomstig uit een shelter in RoemeniĆ« en is daar opgegroeid in een hok buiten met andere honden. Ze was de eerste maanden die ze bij ons was, heel angstig en teruggetrokken, maar nooit agressief. De eerste maanden lag ze alleen maar in de bench. Met liefde en geduld en ook met de aandacht en hulp van de Stichting, een trainer en een hondencoach hebben we haar zover gekregen dat ze meer vertrouwen kreeg en uiteindelijk zelfs los durfde te lopen in het bos en aan de lijn in de buurt. Maar ze blijft altijd angstig en alert. Ze is in huis nu redelijk blij en als ze in onze tuin rondsnuffelt gaat haar staart omhoog. Maar zodra we de straat opgaan, gaat het de laatste maanden weer mis. Ze raakt dan heel snel overprikkeld en wil niet meer mee. Ze gaat op haar billen zitten, zet haar hakken in het zand en je krijgt haar niet van haar plek. Angst voor vuurwerk heeft er voor gezorgd dat ze bijna niet meer buiten wil wandelen.
Helaas zijn we langzaam tot het besef gekomen dat de drukke stad en straat waarin we wonen niet de juiste plek zijn voor haar. Ze is door haar overprikkeldheid nog steeds vaak in zichzelf gekeerd en heeft veel hersteltijd nodig elke keer. We zoeken dan ook een nieuw thuis voor Bella met een rustig geduldig, liefst ervaren, baas die haar kan helpen om haar angst te overwinnen en haar het zelfvertrouwen kan geven wat ze nodig heeft. Het liefst op een boerderij of in een rustig dorp met niet al te veel verkeer. Het zou ideaal zijn als ze met een oudere hond samen kan zijn, die haar op sleeptouw kan nemen en haar misschien over een drempel heen kan trekken.
Bella is rustig, waaks, niet speels, houdt niet van water en is een zeer slimme hond die goed alleen thuis kan zijn. Ze is ook blij om je te zien als je thuiskomt. Ze is meer gericht op mensen dan op honden, met honden maakt ze alleen contact als ze wat afwachtend en wat ouder zijn. Speelse jonge honden en kleine kinderen zijn lastig voor Bella, vanwege het voor haar onvoorspelbare gedrag. Wij hebben zelf oudere kinderen, dat ging prima samen.
We hebben geen haast met het vinden van een nieuw plekje voor Bella. We willen haar alleen naar een nieuwe omgeving laten gaan als het ook echt beter klopt voor haar.”

De schouderhoogte van Bella is 60 cm. Volgens haar paspoort is ze geboren op 2 mei 2015. Neem bij serieuze interesse in Bella contact met ons op of vul het adoptieformulier in.

 

 
«
»