Avocado

Avocado is met zijn zusjes en broertjes gevonden op een plek in de regio Harghita waar vaker honden gedumpt worden. Rescuers gaan er geregeld kijken en doen wat ze kunnen. Avocado had geluk, hij en de rest van het nest zijn meegenomen en verzorgd. Nu verblijft hij in de shelter van Ioana. De honden verblijven hier in kennels maar komen er dagelijks uit om te spelen, rond te scharrelen en natuurlijk om aangehaald te worden. De vrijwilligers doen hun best om de honden alvast het één en ander te leren, maar belangstellenden moeten zich realiseren dat ze niet gewend zijn om in een huis te leven.

De drie pubers kunnen het in de shelter goed vinden met de andere honden, maar ze zoeken vooral het gezelschap van de pups. De dierenarts heeft de geboortedatum gezet op 20 mei 2022. Avocado is een prachtige reu, de grootste van het nest. Toen hij een half jaar oud was, was hij 51 cm op de schouder. Daar zullen nog wat centimeters bijkomen en hij zal nog uitzwaren. Hij zal best een flinke knul worden. Avocado heeft maar een kort staartje. Of hij zo geboren is of dat de staarten bij de pups gecoupeerd zijn weten we niet. Avocado heeft een rustig temperament en blijkt stapelgek op Reka, één van de vrijwilligers. We denken dat als hij geplaatst is, hij zich sterk zal hechten aan zijn baas.

We zoeken voor Avocado een adoptant:

  • met genoeg tijd om Avocado te laten wennen aan zijn nieuwe leefomgeving en hem de gewoontes aan te leren van het leven in een familie;
  • met affiniteit en kennis over een buitenlandse rescuehond;
  • woonachtig in een huis met een tuin;
  • die niet opgeeft als het even tegenzit, de hond komt voor een heel leven en niet voor even!

Vul bij serieuze belangstelling in Avocado het intakeformulier in, dan nemen wij contact met u op.

 

 

 

 

 
«
»