Arthur – spoed

Met spoed opvangplek of nieuw thuis gezocht

Arthur is een leergierige hond van drie jaar oud, 55 cm hoog. Hij leert snel nieuwe commando’s aan. Arthur kent de basis commando’s dan ook goed. Arthur is een lieve hond die het leuk vindt om af en toe eens te spelen. Helaas heeft Arthur ook een erg onzekere kant. Dit uit zich in uitval gedrag richting mensen en af en toe honden. Zijn grootste hobby is lekker slapen. Wandelen vindt Arthur ook leuk, tijdens het wandelen vindt hij de meeste honden spannend. Sommige honden kan Arthur rustig mee snuffelen en zelfs ook spelen. Toch valt Arthur regelmatig uit wanneer anderen honden contact met hem zoeken. De honden die hij kent gaat over het algemeen goed. In de buurt heeft Arthur ook een aantal honden die hij ziet als zijn roedel, dit gaat goed al geeft hij wel duidelijke grenzen aan.
Binnen is Arthur onzeker en dat uit zich in uitvallen richting zijn huidige baasjes. Helaas hebben zij niet de ruimte en ervaring om een veilig thuis aan Arthur te blijven geven. Daarom zoeken we met spoed een opvangplek of nieuw thuis voor onze Arthur.

Bezoek vindt Arthur erg spannend. Het huidige baasje krijgt daarom ook geen bezoek.
Alleen zijn vindt Arthur geen probleem dit kan hij makkelijk een paar uur. Hij zal ook nooit iets slopen in huis. Als zijn baasjes thuis komen begroet hij hen erg enthousiast en blij. Arthur houdt heel erg van botjes, deze beschermd hij dan ook goed.
Wij denken dat Arthur het beste past in een roedel met anderen honden en met een consequente leider die goed grenzen kan aangeven.

Arthur is een leuke hond die al het nodige geleerd heeft en veel te bieden heeft. Echter vanwege zijn groeiende onzekerheid in huis zijn we voor Arthur op zoek naar een nieuwe plek, bij een baas met kennis  over / ervaring met angstige honden, in een rustige leefomgeving met wellicht een stabiel hondenmaatje. Hij is te bezoeken in Amersfoort.

Zijn achtergrond: Lieve gekke vrolijke Arthur heeft al veel meegemaakt in zijn korte leven. Ook de vreselijke public shelter in Harghita. Gelukkig is hij gered en meegenomen naar de opvang in Harghita. Ondanks dat Arthur een erg leuke hond is, bleef zijn enkeltje geluk toch uit. Tot er eind 2020 een fijn opvanggezin was die Arthur een goede start in Nederland wilde geven.

Vul bij interesse in Arthur het intakeformulier in of neem contact met ons op.

 

 
«
»