Alex

In Nederland!

Baasje gezocht voor jonge Husky-mix reu. Sinds een paar maanden verblijft Alex bij een opvanggezin welke ruime ervaring heeft met het ras. De moeder van Alex is een Husky, de vader is onbekend. Alex heeft in het uiterlijk veel meegekregen van zijn moeder, maar hij is wel wat kleiner. Hij is in het voorjaar van 2021 geboren.

Het leven in huis als huishond is helemaal nieuw voor Alex, maar hij bleek al snel een goede leerling! Alex is goed zindelijk en geeft het ook aan als hij naar buiten moet, dan gaat hij bij de deur staan. Wandelen aan de lijn gaat goed en hij schrikt buiten niet van het verkeer. Hij is goed te trainen met een voertje, hij gaat zitten op commando en geeft pootjes en zelfs kusjes! In de nacht slaapt hij in de bench op de slaapkamer bij zijn opvangbaasjes. ‘s-Ochtends wacht hij geduldig tot hij eruit gehaald wordt. Traplopen kan Alex (nog) niet, maar hij laat zich dan tillen om boven te komen.

De andere in het gezin aanwezige Huskies zijn groter en nog wat lomp voor Alex, maar hij vindt ze wel erg leuk en onder toezicht wordt er gespeeld! Sinds Alex bij het opvanggezin verblijft is hij flink gegroeid. Nu hij ongeveer een jaar oud is weegt hij 17 / 18 kg en meet hij 52 cm op de schouder.

Kortom, Alex is helemaal klaar voor een eigen familie! Als zijn nieuwe baas genoeg geduld heeft en er de tijd voor neemt, krijgt deze een heel erg lieve en mooie hond aan Alex. Maar Alex is geen allemansvriend, de klik is er niet zomaar!

Zijn achtergrond: De moeder van Alex is in Targoviste op straat achtergelaten. Hier kreeg ze vijf pups. Een paar pups zijn meegenomen door inwoners van de stad, Alex en zusje Alexa kwamen bij Marius in de opvang. Onderstaand is ook een filmpje van de moeder geplaatst.

We zoeken voor Alex een adoptant:

  • met genoeg tijd om Alex te laten wennen aan zijn nieuwe leefomgeving;
  • die zich verdiept heeft in de persoonlijkheid en gedrag van Huskies;
  • met affiniteit en kennis over een buitenlandse rescuehond;
  • die niet opgeeft bij tegenslag, de hond komt voor een heel leven en niet voor even!

Neem bij serieuze interesse in Alex contact met ons op of vul het adoptieformulier in!