Alba
Alba verblijft inmiddels alweer een aantal maanden in Nederland. Ze is in opvang in Middelburg. Zoals voor veel honden uit het buitenland was de overgang naar huishond in onze drukke maatschappij een grote verandering voor haar. Dit geeft spanning, wat zich bij Alba uit in uitvalgedrag naar vreemde mensen tijdens het wandelen. Daarom gaan we op zoek naar een baas die kennis en inzicht heeft in hondengedrag en in staat is om teveel drukte voor Alba voorlopig te vermijden.
Ondanks de spanning op straat, geniet Alba verder van het leven als huishond. Alle comfort en aandacht worden zeer gewaardeerd. Bij haar huidige thuis schrijven ze het volgende over haar:
Alba is in huis erg rustig en ligt graag lekker op een van haar kleedjes te slapen. Ook ’s nachts ligt ze gewoon los in de huiskamer te slapen. Dit doet ze erg goed. Een paar uurtjes alleen zijn kan ze wel, maar ze heeft eigenlijk liever gezelschap om zich heen. Ze kijkt je dan even na door het raam en gaat dan weer rustig liggen. Bij thuiskomst word je weer vrolijk begroet en wil ze ook heel graag even met je knuffelen, want ze heeft je wel gemist.
Visite vindt Alba leuk en gezellig. Als de deurbel gaat, dan kijkt ze je vragend aan: wie komt er gezellig even langs? Ze blijft dan heel rustig in de woonkamer wachten tot het bezoek binnen is. Dan wil ze eerst even rustig snuffelen. Het maakt dan niet uit of het volwassenen of (kleine) kinderen zijn. Ze vindt iedereen even lief. Als ze klaar is met snuffelen, dan mag je haar een aai geven. Ze vindt het fijn om aangehaald te worden. Na een paar minuutjes gaat ze weer lekker rustig op haar kleedje liggen. Alba heeft niet geleerd om te spelen, maar ze probeert dit wel. Met wat hulp, kan ze dit mogelijk leren. Ze heeft een favoriete knuffel die ze graag laat zien.
Ondanks dat Alba thuis erg rustig is, vindt ze het erg leuk om tijdens wandelingen stukjes te rennen.
Ook snuffelt ze graag op verschillende plekken. In het begin vindt ze het spannend om haar omgeving te ontdekken, maar op haar eigen tempo onderzoekt ze graag steeds nieuwe plekken. De lengte van de wandelingen kan dan ook best snel worden opgebouwd. Wandelen aan de lijn doet Alba erg goed. Ze vindt het wel spannend om andere honden tegen te komen. Je merkt dat ze dan niet goed weet hoe ze rustig gedag kan zeggen en door kan lopen, vooral niet als de andere hond heel uitbundig en enthousiast zijn. Ze is dan erg onzeker en zal dan ook blaffen naar de andere hond.
De geboortedatum van Alba is in het paspoort gezet op januari 2017, maar dit klopt niet. Alba is nu 2 jaar jong. Ze is 47 cm hoog.